***       Водещите новини за деня до 13.00 ч., 

...
   ***   
   Водещите новини за деня до 13.00 ч., 
Коментари Харесай

Водещите новини! В момента Асен Василев е министър-председател. Nexo съди държавата за над 3 млрд. долара


   ***   

   Водещите вести за деня до 13.00 ч.,   
   на 24 януари   

 

Министърът на финансите Асен Василев ще извършва ролята на министър-председател през днешния ден поради пътувания отвън страната на премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

Той е назначен със заповед на министър-председателя.

***

Nexo, водеща международна институция за цифрови активи, завежда иск за над 3 милиарда щатски $ против Република България. 

Размерът на арбитражния иск се дефинира от забележителните материални и репутационни вреди, резултат от дейностите на държавните органи по време на към този момент прекратеното, репресивно следствие против компанията, нейните чиновници и ръководители. 

Очаквано, обвиняванията се потвърдиха като несъстоятелни, а досъдебното произвеждане откри своя логически край заради липса на закононарушения.

***

***

54-годишната Красимира Трифонова, упрекната, че е удушила зетя си Пейо Пеев в София, ще бъде отстранена от работа в Министерството на външните работи. 

***

В случая с убийството на Пейо Пеев става дума за проведено закононарушение. Майката може да поеме виновността, без да е направила цялото действие. И двете дами имат психични проблеми, може да е междуличностно разстройство.

„ Нагласите на двете дами са ориентирани извънредно отрицателно към мъжката част на човечеството. Може би имат мнението, че мъжете са донори, които нямат значение за действие на фамилията и междуличностните връзки “, уточни той.

***

Обвинената в този момент в ликвидиране – през 2008 година – подава тъжба, в която твърди, че мъжът я преследвал от встъпването му в служба. Така той е отзован от поста, а дипломатическата работа е закрита.

Според журналиста Юлиана Методиева, тогава близка до фамилията на Камен Величков, след жалбата на Трифонова, той бързо е бил отзован, още преди Комисията по дискриминация да излезе със мнение.

После Комисията по дискриминация го оправдава по обвиняването в полов тормоз, само че кариерата му е унищожена. 

По думите ѝ има данни, че по време на работата си в посолството Трифонова се е държала зле със чиновниците и е употребила визитни картички, които не отговаряли на нейния сан.

„ Аз не преставам да се запитвам кой имаше интерес да в профил Камен Величков от неговата дипломатическа кариера. Той представляваше България чудесно. Министерството на външните работи е дебитор на фамилията му ”, добави Юлиана Методиева.

***

Лидерът на „ Атака ” още веднъж се изправя пред Софийския областен съд.

Срещу него има импортиран обвинителен акт за няколко закононарушения, измежду които и нахлуването в постройката на NOVA през 2022 година, нарушение на публичния ред и непристойни дейности.

Осигурена е защита, тъй като на предходното съвещание по делото Сидеров се е държал нападателно, оповестиха източници от СРС.

***

На изключително съвещание на Комисията по правни въпроси депутатите одобриха предлагането за смяна на правилника на Народното събрание, импортирано от Бойко Борисов, Кирил Петков, Делян Пеевски и група народни представители, с която председателството на комисията за надзор на специфичните служби към този момент няма да е ротационно. Предложението беше признато с 11 гласа " за " и 6 " срещу ", въздържали се нямаше, съобщи кореспондент на Novini.bg.

***

Прекратяването на пълномощията на народния представител Десислава Атанасова е първа точка от проектопрограмата за работа на Народното събрание през днешния ден.

***

Заради ескалация на напрежението в Северно Косово през май Европейският съюз наложи (в края на юни) наказателни ограничения против Прищина, които включват краткотрайно прекъсване на работата на взаимните комисии сред Европейски Съюз и Косово, заледяване на поканите за срещи на високо ниво, както и на двустранните посещения; като се изключи тези, свързани със оправянето с рецесията в северната част на Косово.

***

Доналд Тръмп печели първичните избори за кандидат-президент на Републиканската партия в Ню Хемпшир.

При преброени близо 60 на 100 от гласовете някогашният президент печели 54,5%, а някогашният дипломат в Организация на обединените нации Ники Хейли – 43,5.

Така Тръмп затвърждава лидерската си позиция измежду републиканците преди изборите през ноември.

***

Най-малко девет души са били ранени при съветски удари нощес в североизточния украински град Харков, заяви регионалният шеф Олег Синегубов, представен от Франс прес.

***

 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР